Játék szoftverek (ingyen letölthető teljes verzió) - pausoft

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Játék szoftverek (ingyen letölthető teljes verzió)


Nagyfelbontású verzió: Letöltés
Kisfelbontású verzió: Letöltés


A játék általános leírása:

A játék alapgondolata, hogy a játékosok ingatlanok adásával, vételével, bérbeadásával növeljék vagyonukat és a leggazdagabb – a legokosabban befektető játékos – legyen a végső győztes. A „START” feliratú mezőről indulunk. Aszerint, hogy a dobókockákkal hányat dobtunk, úgy lépünk előre a figurákkal. Ha a játékos figurájával egy tulajdonos nélküli ingatlan mezejére lép, azt megveheti. Az ingatlanok birtoklásának az a célja, hogy a versenytársaidtól bérleti díjat szedhetsz be, ha a tulajdonodban lévő ingatlan mezejére lépnek. A bérleti díj annál magasabb minél több ház ill. szálloda található a területen, így bölcs dolog a lehetőség szerint minél előbb felépíteni néhány házat. Ha növelni szeretnéd tőkédet, jelzálogkölcsönt vehetsz fel a Banktól a telkeidre.

A tábla képe:

Játék mentése:

Ha a játékot nem áll módotokban befejezni, akkor a „Fájl” menü „Mentés” almenü alkalmazásával elmenthető a játék pillanatnyi állása. A megjelenő ablakban be kell írni egy bármilyen (max. 50 karakter hosszúságú) azonosító nevet a megfelelő (üres) mezőbe, majd a mező előtt lévő gomb megnyomása után a „Mentés” gombot nyomd meg.

Játék betöltése:
Ha folytatni kívánsz egy régebben elmentett játékot, akkor a „Fájl” menü „Betöltés” almenü alkalmazásával betölthető a fent leírt módon elmentett játék. A megjelenő ablakban jelöld ki a megfelelő játszmát, majd nyomd meg a „Betöltés” feliratú gombot.

Kézi dobás (hagyományos dobókockával)

Ha nem szeretnéd a gépre bízni a dobásokat, akkor lehetőség van hagyományos dobókockákkal játszani. Nem kell mást tenni mint a Beállítások menüben kipipálni a Kézi dobás ki-be menüpontot.

Sebesség:

A Beállítások -> Sebesség menüpont alkalmazásával a megjelenő csúszkákkal a dobókocka ill. a lépés sebessége állítható be. Az „Elrejt” gomb megnyomására a beállító csúszkák eltűnnek.

Egéresemények:

Ha egy telekmezőre klikkelsz, megjelenik az adott telek és megnézheted a telekkel kapcsolatos információkat. Ha csak a telekmező fölé húzod az egérmutatót, előugró help jelenik meg, ami jelzi a telek nevét és a rajta lévő házakat. Egy játékos figurájára klikkelve, az adott játékos statisztikai lapja jelenik meg, ha csak fölé vonszolod az egeret, a játékos száma és neve jelenik meg előugró helpben (tooltip).

Telkek:


Ha a játékos egy telekmezőbe lép, akkor megjelenik az adott telek ablaka, a telek adataival. Ha nincs tulajdonosa a teleknek, megveheted vagy a „Bezár” gombbal visszaléphetsz. Megvétel esetén a „Táblán” az adott telekmezőbe a játékos száma jelzi, hogy a telek a tulajdonába került. Ha egy telekcsoportból (azonos színű) minden telek egy tulajdonos birtokában van, akkor építhet házat az adott telekre, a telek nevét tartalmazó gomb megnyomásával, vagy az 1;2;3 szám billentyűk leütésével. Amennyiben a telekcsoport valamennyi telke a birtokodban van, az ellenfél játékosa úgy dupla bérleti díjat fizet, amíg nincs ház építve. Az aktuális bérleti díj összege mindig meg van jelölve. A villogó felirat jelzi, hogy ki és mennyi bérleti díjat fizetett éppen. Ha eladó a telek de nincs elég pénzed, a „Zálog” feliratú gomb segítségével a meglévő telkeidet teheted zálogba és juthatsz a kellő mennyiségű pénzhez. Ugyan ez a helyzet ha házat szeretnél építeni, de nincs miből ... Ha ez egérmutatót a táblán egy telek fölé húzod, látható lesz a telek neve, és a rajta lévő házak száma. Ha többet szeretnél megtudni egy adott telekről, klikkelj a telekre, és megjelenik az adott telek ablaka. Hasonló a helyzet, ha egy játékos „figurája” fölé vonszolod az egeret, úgy az adott játékosról kapsz infót. Több információért itt is klikkelj a „figurára”.

Eladás:

[Adás-Vétel]

Ha el akarod adni a házaidat vagy telkeidet, akkor csak rá kell klikkelned az „Adás - Vétel” gombra. Ezt bármikor megteheted nem kell kivárni azt, hogy rád kerüljön a sor. A megjelenő ablakban ki kell jelölni az eladót és a vevőt. Ha egyik játékos sem szeretne tőled telket vásárolni, akkor lehetőség van arra, hogy a banknak add el telkeidet ugyanannyiért, amennyiért megvetted. (Telkek eredeti értékén.) Ha azonban egyik ellenfeled szeretné megvenni a telked, alkudozni is lehet a telek árán. A kialkudott összeget írd be az „Eladási ár” mezőbe, majd klikkelj a "kijelölt telek eladása ellenfélnek" feliratú gombra. Egyszerre csak egy telket lehet kijelölni. Ha eladtad a megfelelő telket, telkeket akkor a vissza gombbal újra a játéktábla lesz látható.

Zálog:


Ha átmeneti pénzzavarral küzdesz és nem akarod eladni a telkeid, de pénzre mégis szükséged van, akkor a telkeidet zálogba teheted. Ezt dobás előtt teheted meg, csupán a „Zálog” gombra kell klikkelni. Ott ki kell választani, hogy zálogba teszel, vagy zálogból szeretnél kivenni. Majd kijelölöd a megfelelő telket (egyszerre csak egyet) és rányomsz a megfelelő gombra. A telkekért a vételár 50%-át kapod, kiváltáskor pedig a vételár 60%-át kell fizetni. A játéktáblára a vissza gombbal juthatsz. Zálogba csak azt a telket lehet tenni, amelyiken még nincs ház építve. Ellenkező esetben előbb a házakat le kell „bontani” a "Ház eladás a kijelölt telken" feliratú gombbal. Természetesen ezért az építési költséget megkapod.


A játék készítője:

Pauscher László E-mail : pausoft@freemail.hu

Szívesen fogadok minden észrevételt a programmal kapcsolatban.

REGISZTRÁLÁS:

Regisztrációs adat:  p58l -  19581208    (a p58 után nem 1-es, hanem egy kis l betű van! l mint ló :-)Pausoft programok
Kosár tartalma:
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz