Postai kitöltő program - pausoft

Tartalomhoz ugrás

Postai kitöltő program


   
   Érdeklődés e-mailben vagy telefonon: 30/913-7084


A postai kitöltő programmal a normál sárga készpénzátutalási megbízást (sárga csekk), rózsaszín csekket, utánvételi lapot, tértivevényt, feladóvevényt lehet kitölteni és három boríték típust lehet megcímezni, valamint A4-es lapon lévő etikett cimkét lehet kinyomtatni. Az A4-es lapon a cimkék 1; 2; 3 ill. 4 oszlopban, és 3-10 sorban lehetnek.
Mindezt egyetlen név, cím adatbázisból.
A program tartalmazza az összes település irányítószám jegyzékét, Budapest esetében utcaszinten is. Ez az "új címzett felvétele" panelen érhető el. A település beírása után "Enter" leütésére megadja az irányítószámot, Budapest esetében pedig az utca név beírása után leütött Enterre kapjuk meg az adott budapesti utca irányítószámát.

Csekk kitöltő modul:

A címzetteket az "Új címzett" menü vagy a "Felvétel" gomb alkalmazásával lehet felvenni, módosítani vagy törölni. Minden feladóhoz külön összegeket is rögzíthetünk a "Csekk összegek rögzítése" gombbal.
Lehetőség van Excelből adatállomány importálására is. Az importáláshoz a segítség itt megtekinthető.
A közlemény és jogcím szövegek is adatbázisba menthetők, amit a legördülő listákból ezután kiválaszthatunk.
A nyomtatás történhet fekvő vagy álló tájolással, illetve kiválasztható hogy mely adatokat nyomtasson a csekkre a program.


A beállítások ablak csekk modul beállításai:
Itt tudjuk a csekken szereplő számok és szövegek pozícióit beállítani, amennyiben nem pontosan a kívánt helyre nyomtat a program. Az alapértelmezett beállítások a legtöbb nyomtató esetében megfelelőek. Itt tudjuk felvenni a közlemény illetve jogcím szövegeket, a megfelelő gomb alkalmazásával.Rózsaszín csekk kitöltő modul:

A rózsaszín csekk nyomtatása is történhet álló, vagy fekvő tájolással. A címzettet a "Beállítások" ablak "Rózsaszín csekk" fülön lehet beállítani továbbá itt lehet a nyomtatási pozíciókat módosítani, amennyiben szükséges.


A beállítások ablak Rózsaszín csekk modul beállításai:
Itt tudjuk a csekken szereplő számok és szövegek pozícióit beállítani, amennyiben nem pontosan a kívánt helyre nyomtat a program. Az alapértelmezett beállítások a legtöbb nyomtató esetében megfelelőek. Itt tudjuk felvenni a címzett adatait is.

Utánvételi lap modul:

Az utánvételi lap "küldemény címe" címzettjét a listamezőből választhatjuk ki, az utánvételi összeg címzettjét pedig a beállítások ablak "Rózsaszín csekk" fülön tudjuk megadni. Célszerű az első indítás alkalmával beállítani ezeket az adatokat. Az utánvételi lapok nyomtatása szintén történhet fekvő, vagy álló tájolással.
A nyomtatási pozíciók is itt adhatók meg, illetve szükség esetén módosíthatóak.

Tértivevény modul:

A tértivevény címzettjét a listamezőből választhatjuk ki, a visszaküldési címet pedig a beállítások ablak "Tértivevény" fülön tudjuk megadni. Célszerű az első indítás alkalmával beállítani ezeket az adatokat. A tértivevények nyomtatása szintén történhet fekvő, vagy álló tájolással.

A beállítások ablak tértivevény modul beállításai:

Itt a tértivevény nyomtatási pozíciói állíthatók be a csekknél leírtakhoz hasonlóan, továbbá itt lehet felvenni a tértivevény visszaküldési címét. Be kell írni a megfelelő nevet és címet, majd a "Beállítások mentése" gombot alkalmazva rögzítésre kerül. Az alapértelmezettre visszaállítás esetén a beírt név és cím nem törlődik, csak a nyomtatási pozíciók az alapértelmezettre módosulnak.


Feladóvevény modul:

A feladóvevény címzettje szintén a listamezőben kiválasztott címzett lesz, illetve a feladó a beállítások ablak "Feladóvevény" fülön rögzített feladó lesz. A különleges szolgáltatások feletti jelölőnégyzet kipipálásával nyomtatáskor beikszeli a megfelelő négyzetet, hasonlóan az "Ajánlott", "Tértivevény", "Csomag" kijelölésekor. Az "Érték" mező csak abban az esetben látszik, ha az "Értéknyilvántartás" jelölőnégyzetet kijelöljük, mivel érték csak ebben az esetben adható meg.

A beállítások ablak feladóvevény modul beállításai:

Itt a feladóvevény nyomtatási pozíciói állíthatók be a már fent említettek szerint, továbbá itt lehet felvenni a feladóvevényre nyomtatandó feladó címét. Be kell írni a megfelelő nevet és címet, majd a "Beállítások mentése" gombot alkalmazva rögzítésre kerül. A jelölő négyzetek pozícióit a "Kipipálandó jelölőnégyzetek pozícióinak MEGJELENÍTÉSE" gombbal tudjuk megjeleníteni és beállítani ha szükséges. Az alapértelmezettre visszaállítás esetén a beírt név és cím nem törlődik, csak a nyomtatási pozíciók az alapértelmezettre módosulnak.


Boríték címző modul:

A boríték címzettje szintén a listamezőben kiválasztott címzett lesz, illetve a feladó a beállítások ablak "Boríték" fülön rögzített feladó lesz. A boríték címző modulban három boríték típus címzése lehetséges az alábbi ábra szerint. A normál boríték esetében lehetséges a fekvő vagy álló tájolású nyomtatás, azonban a C5 illetve csekk boríték esetében csak álló tájolású nyomtatás lehetséges. A mezőnevek előtti jelölőnégyzet kipipálásával az adott mező félkövéren lesz nyomtatva. Lehetőség van a számítógépen tárolt képek, logók nyomtatására is. A képek méretezhetők illetve egérrel "vonszolva" bárhova elhelyezhető a borítékon.
Megjegyzés: kép nyomtatás a borítékokra csak a teljes verzióban érhető el.


A beállítások ablak boríték címző modul beállításai:
Az árán látható négy mezőbe adható meg a kiválasztott boríték típusnak megfelelő nyomtatási pozíció. Először ki kell választani a beállítani kívánt boríték típusát, utána megadni a megfelelő nyomtatási pozíciókat a négy mezőben, majd megnyomni a boríték típusa melletti "Méretek rögzítése" gombot. Mindig csak az a gomb engedélyezett, amelyik boríték ki van választva. A feladó neve és címe beírása után a "Feladó rögzítése" gombot alkalmazva a feladó rögzítésre kerül.


Etikett cimke nyomtató modul:

A program A4-es lapon lévő etikett cimkék nyomtatására készült. Az A4-es lapon a cimkék 1; 2; 3 ill. 4 oszlopban, és 3-10 sorban lehetnek. Miután beállítottuk a sor és oszlop számot, a program kiszámolja a cimke méretét, amit a "Rögzítés" gombbal elmenthetünk. Nyomtatáskor csak a kipipált cimkéket nyomtatja a program. Minden név és cím mezőnek külön beállíthatjuk a betűtípusát és betű méretét.
Az etikett cimkék nyomtatásához a listamezőből választhatók ki a címzettek. A kiválasztás után pipáljuk ki a kívánt cimkét a programablakban lévő cimkékből.
Megjegyzés: A DEMÓ verzióban max. 20 cimke nyomtatható ki.

Tértivevény irathoz modul:

A tértivevény címzettjét a listamezőből választhatjuk ki, a feladó címet pedig a beállítások ablak "Tértivevény" fülön tudjuk megadni. Célszerű az első indítás alkalmával beállítani ezeket az adatokat. A tértivevények nyomtatása szintén történhet fekvő, vagy álló tájolással.

A beállítások ablak tértivevény irathoz modul beállításai:

Pausoft programok
Kosár tartalma:
Vissza a tartalomhoz