Sárgacsekk kitöltő program - pausoft

Tartalomhoz ugrás

Sárgacsekk kitöltő program


Postai csekk kitöltő program, mellyel a normál sárga készpénzátutalási megbízást lehet kitölteni. A feladókat külön adatbázisban rögzíti a program.
Minden feladóhoz külön összegeket is rögzíthetünk. A közlemény és jogcím szövegek is adatbázisba menthetők, amit a legördülő listákból ezután kiválaszthatunk.
A csekk nyomtatása történhet fekvő vagy álló tájolással, illetve kiválasztható hogy mely adatokat nyomtasson a csekkre a program.
Lehetőség van Excelből adatállomány importálására is.

A csekk kitöltő program főablakának képe:

A beállításokban minden csekkre nyomtatott szöveg pozíciója megadható az alábbi ábra szerint.Segítség az adatok importálásához!


A CSV fájl létrehozása:A fenti ábrának megfelelően kell a táblázatot létrehozni!!!! Az első sorban is már az adatok kellenek hogy legyenek, nem lehet fejléc!
   A. oszlop - Név
   B. oszlop - Helységnév
   C. oszlop -  Irányítószám
   D. oszlop - Befizető címe
   E. oszlop - Ügyfél azonosító
   F. oszlop - Csekk összege

A sorrend fontos!!!! Ha valamelyik adat nincsen meg, akkor helyette üres oszlopnak kell szerepelnie, de az első oszlop nem lehet üres!!!!!

Mentés CSV formátumba:


A fent látható módon az Excelben a "mentés másként" menüt kell alkalmazni, a Fájltípust CSV (pontosvesszővel tagolt) formátumba mentsük le.
A fájlnév bármilyen név lehet, azt a Csekk kitöltő programból már meg tudjuk nyitni.


Az importálás menete:
Indítsuk el a csekk kitöltő programot  (letöltés után telepíteni kell) majd az "Adatok" menüben az "adat importálás CSV fájlból" menüt alkalmazva tallózással keressük meg a lementett CSV fájlt. A megnyitás gombra klikkelve elindul az adat importálása.

Ha az importálás után nem megfelelően jelennek meg a listamezőben az adatok, akkor az Excelben nem megfelelően hoztuk létre a CSV fájlt.  Ebben az esetben az "Adatok" menüben az "adatbázis törlése" menüvel töröljük az adatbázist és ellenőrizzük az Excelben az adatok helyességét.

Pausoft programok
Kosár tartalma:
Vissza a tartalomhoz