Univerzális nyomtatványkitöltő program - pausoft

Tartalomhoz ugrás

Univerzális nyomtatványkitöltő program   Érdeklődés e-mailben.


A program bármilyen - maximum A4-es méretű - beszkennelt nyomtatvány kitöltésére alkalmas. Maximum 46 egysoros és egy több soros szövegmező alkalmazható nyomtatványonként. A nyomtatás betűtípusa és betűmérete beállítható nyomtatványonként külön is.

A program használata:

Első lépésként be kell szkennelni a kitölteni kívánt nyomtatványt. A szkennelésnél ügyelni kell arra, hogy a nyomtatvány pontosan, teljes méretben legyen beszkennelve! A beszkennelt képet "JPG" formátumban kell menteni, majd a "Nyomtatvány tallózása..." gomb segítségével megkeressük a beszkennelt képet és betöltjük a programba. Az ablak jobb oldalán meg fog jelenni a nyomtatvány.

Második lépésben elkezdjük kitölteni a mezőket, majd egyenként a "helyére vonszoljuk". Ez úgy történik, amikor a baloldali szövegmezőbe írjuk az adatot, a jobb oldali képen az megjelenik kék betűkkel. Ha készen van a szöveg, megfogjuk egérrel (lenyomott bal egérgombbal) a jobboldali kék szöveget és a helyére vonszoljuk. Ezt a lépést minden szövegmezővel megtesszük.

Harmadik lépésben a nyomtatóba behelyezzük az "üres" nyomtatványt, majd a "Nyomtatás" gombbal kitöltve kinyomtatjuk. Amennyiben a nyomtatásnál eltérés mutatkozik a képhez képest, a vízszintes illetve függőleges korrekció mezőkbe beírt értékkel eltolható a nyomtatás. (Ez a korrekciós szám a nyomtatvány elmentésekor mentésre kerül.) Ha pl. a nyomtatás jobbra eltolódott 2 mm-el, akkor a vízszintes korrekciós mezőbe mínusz (-2)-t kell írni, ha balra tolódott el 2 mm-t a szöveg, akkor plusz 2-t.

A "Nyomtatás" gombon lévő jelölő négyzet kipipálása esetén a betöltött nyomtatvánnyal együtt nyomtatható ki a beírt szövegek és a nyomtatvány, azaz üres lapra nyomtatható.

Amennyiben a nyomtatás megfelelő és később is szeretnénk az adott nyomtatványt használni, a "Nyomtatvány Mentése" gombra klikkelve a nyomtatvány a beállításokkal együtt elmenthető. Az elmentett nyomtatványokat a "Nyomtatvány törlése" gombbal törölhetjük, ílletve a "Nyomtatvány Módosítása" gombbal módosíthatjuk.

Ha már több nyomtatványt elmentettünk, akkor az "Elmentett nyomtatványok" legördülő listából választható ki a kívánt nyomtatvány.

A demó telepítését követően a program munkakönyvtárában megtalálható a demóban lévő nyomtatvány "Tagfev.doc" néven.

A demó verzióban max. 1 db nyomtatvány menthető el!

Pausoft programok
Kosár tartalma:
Vissza a tartalomhoz